Sõprade ring
Liitu Sõprade ringiga ja säästa! Vaata veel

Filtreerimine

Hind
Rest sobib küpsetamiseks
Küpsetuspinna pikkus, mm
Küpsetuspinna laius, mm
Küpsetuspinna pindala, m²
Põletite arv
Kaubamärk Diana×
Kuvatud: 3
Sorteeri:
Kuvatud: 3

Kuidas valida aeda uus grill?

Suvi on imeline aeg, mil loodus on lopsakalt roheline, vesi mõnusalt soe ja ilmad kaunid. Kõike seda saab täiuslikumaks muuta, vaid meie kõigi lemmik suvine tegevus - grillimine. Ühine kokkamine õues on suurepärane viis pere ja sõpradega aja veetmiseks ning samuti annab see võimaluse valmistada koos imemaitsvat toitu, mida terve seltskonnaga hiljem koos nautida saab. Selleks, et vältida raskusi süütamisel, kõrbenud toitu ja liialt pikka ooteaega on oluline valida välja selline toode, mis vastab teie isiklikele oskustele ja eelistustele. Valik on lai ja mitmekesine, aga muretseda pole tarvis, sest järgnev kokkuvõtlik juhend muudab valiku langetamise märkimisväärselt kergemaks.

Grilli tüüp

Gaasigrill

See mugav ja nüüdisaegne toode ei nõua erilisi oskusi või teadmisi ja sobib seega kasutamiseks kõigile harrastajatele, olenemata nende oskustasemest. Selle saab tööle panna vaid ühe lihtsa nupuvajutuse abil, ülikiiresti kuumeneva resti temperatuur on reguleeritav. See tähendab, et liha võib asetada restile kohe ning, et toit valmib väga kiiresti. 

Kuna korralikul gaasiga töötaval seadmel on mitu põletit ja mitmekihiline kaas (mis aitab kinnises asendis soojust säilitada), siis on ühtlase küpsetustemperatuuri tagamine lihtne. Mahukas ehitus võimaldab valmistada toitu suurele kogusele inimestele korraga, samas võib see aga kompaktsematel rõdudel ruumipuudust tekitada. See-eest on selle hooldamine imelihtne. Kindlasti tuleb sellele juurde hankida ka gaasiballoon ja regulaator. 

Söegrill

Seda tüüpi tooted ei eelda gaasi või elektri olemasolu, ent tagavad siiski kõrge küpsetamistemperatuuri, mida on võimalik reguleerida õhuvoolu kontrollimise kaudu. Olenevalt küpsetusresti diameetrist saab sellega küpsetada toitu võrdlemisi paljudele inimestele korraga. Söed jätavad toidule iseloomuliku õrna suitsuse maitse, mis paljudele inimestele meeldib. Soovi korral on seda võimalik kasutada ka toidu suitsutamiseks. 

Soovitatakse traditsioone armastavatele, juba kogenud kokkadele, sest õige kütteaine koguse valimine, ühtlase kuumuse säilitamine ja toidu pidev jälgimine võib algajatele väljakutseid esitada. Ebamugavuseks võib pidada ka fakti, et seda tuleb peale igat kasutuskorda tuhast ja tahmast puhastada. Hinna poolest on see kindlasti kõige soodsam valik. 

Kaasaskantav grill

See on suurepärane lahendus, kui soovite seadet väljasõidule kaasa võtta või selle asukohta muudel põhjustel tihti muuta. Kompaktne suurus teeb selle kergesti transporditavaks, ilma et kasutamine sellest eriti palju keerulisemaks muutuks.

Suitsugrill

Seda saab kasutada toidu suitsetamiseks madalal temperatuuril, kuid tegelikult sobib see ka tavaliseks grillimiseks. Mudeli valimisel tasub lähtuda samadest põhimõtetest nagu söegrilli puhul. Professionaalseks suitsetamiseks disainitud tooted on suhteliselt kallid, kuid suitsuliha armastajatele ka seda suurepärast tulemust väärt.

Kui soovite ühes seadmes ühendada mugavat ja kiiret kasutamist ning sütest jäävat mõnusat suitsust mekki, siis võib teile huvi pakkuda pelletgrillid.

Materjal

Materjal on see, mis määrab ära toote vastupidavuse. Materjali valimisel on kaks olulist aspekti, neist esimene on materjali tüüp. Kõige vastupidavamaks peetakse üldjuhul roostevaba terast, emailitud pinnasega tooted on samuti hea valik. Keraamika on samuti kvaliteetne ja väga vastupidav, kuid võib põrutuste tagajärjel kergemini puruneda. Ei soovitata pulbervärviga kaetud tooteid, ega odavaid/õhukesi metalle. Need võivad kuumuse või ilma tagajärjel auklikuks põleda või roostetama hakata.

Teine asi, millele materjali valimisel tähelepanu pöörata on selle paksus. Kuldne reegel on, et mida paksemast materjalist on toode valmistatud, seda kauem ta ka vastu peab. Sama kehtib ka kaante ja restide valimisel.

Suurus, mahutavus ja kompaktsus

Suuruse valimisel tuleb läheneda kolme nurga alt:

Suurus - Kui palju ruumi teil väliköögis, terrassil või aias on ja kui palju sellest olete nõus loovutama? Tehke endale oma ruumilised võimalused selgeks, vajadusel mõõtke ala mõõdulindiga üle.

Mahutavus - Kui paljudele inimestele te korraga küpsetada soovite? Siinkohal tuleb jälgida küpsetuspinna suurust ja teha kindlaks, et sinna kõik ilusti ära mahuks.

Kompaktsus - Kui soovite oma seadeldist tihti transportida (pole vahet kas väljasõitudele või paari meetri kaugusele), siis on oluline, et välja valitud toode oleks piisavalt kompaktne ja/või oleks varustatud ratastega.

Grillrest

Väga oluline pöörata tähelepanu ka restile. Parim materjal ühtlaselt kõrge kuumuse hoidmiseks on malm või roostevaba teras. Mõlemad on väga vastupidavad.

Söele liiga lähedal valmiv toit võib minna kõrbema, liiga kaugel ei saa see aga üldse valmis. Seetõttu soovitame kaaluda ka reguleeritava küpsetusresti soetamist, mida saab vastavalt soovile kõrgemale tõsta või madalamale lasta. See annab teile kuumuse üle parema kontrolli.

Lisatarvikud

Suitsutamise funktsioon on fantastiline valik neile, kes armastavad suitsutatud liha. Hinna poolest on see aga võrdlemisi mahlakas lisakulu.

Termomeeter on asendamatu lisa, seda eriti just algajatele (aga ka edasijõudnud) söegrilli kasutajatele. Selle abil muutuvad ka keerulised ülesanded, nagu täiuslik kala- või kanafilee, kõigile saavutatavaks.

Rattad muudavad seadme liigutamise - tänu sellele ka tühjendamise - märkimisväärselt mugavamaks.

Samuti pakuvad mugavust erinevad riiulid ja sahtlid maitseainete ja mitmesuguste tarvikute hoiustamiseks. Mõnel mudelil on olemas ka konksud, mille külge võib näiteks grillsüsi koti riputada, et see oleks mugavalt kättesaadav.

Korduma Kippuvad Küsimused (KKK)

Milline on parim grill?
Selline, mille kasutamist saate tõeliselt nautida, mis võimaldab valmistada toite, mis teile maitsevad ja on teile sobiv ka hinnalt, suuruselt, disainilt ja vastupidavuselt.

Milline on parim grillide tootja?
Mõned tuntud brändid on Mustang, Kovea, Verners, Diana, Besk, Kamado Bono, Easy Camp ja Fissman.

Milliseid eri tüüpi grille on olemas?
Populaarsemad tüübid on söe-, suitsu-, gaasi-, elektri ja pelletgrillid.

Kumb on parem, kas söe- või gaasigrill?
Gaasigrilli on tunduvalt lihtsam tööle saada ja ka pärast puhastada, samas kui söegrilli kasutamine on hoopis (inter)aktiivsem protsess, mida paljud naudivad. Samuti on paljudele meeltmööda mõnus suitsune maitse, mis sütest toidu külge jääb.

Mida silmas pidada grilli ostes?
Kindlasti on oluline läbi mõelda millist tüüpi toodet vajatakse (söe, gaasi jne), kui suur ja kompaktne see olema peaks, milliseid materjale on kasutatud ning millised lisafunktsioonid sellel on.