KUIDAS VALIDA AHJU?


See teatmik annab Sulle teada kõike vajaliku ahjude kohta. Jälgi juhendit ja vali enda jaoks sobiliku ahju!
 
-Tüüp
Olemas kahte tüüpi ahjud — elektrilised ja gaasi. Gaasiahi on säästlikum, soojendab kiiremini kui elektriline ja lubab rohkem mõjuda toiduvalmistamis protessi. Elektriahi pakub laia paigaldamis valiku, sest seda on võimalik integreerida peaaegu kustahes. Elektriahi pakub erinevaid toiduvalmistamis režiime ja see on lihtsam puhastatav. Samal ajal elektri auruahi tagab kiirema toidu valmistamist ja säilitab selles suurema toitainete kogust ja niiskust.
 
-Maht


Kui pere on suur või tihti korraldatakse pidusi, siis sobib praeahi suure mahuga, kuid aga ühe inimese või väikse pere jaoks sobib rohkem väike või keskmine ahi. Kõige väiksemate ahjude maht on umbes 40 liitrit, ja kõige suuremate maht on peaaegu 80 liitrit.
 
-Maksimaalne temperatuur


Parameeter, mis näitab maksimaalset temperatuuri, milleni võib soojendada ahi. See näit erineb ja on vahemikus 230 °C kuni 300 °C.
 
-Klaaside arv ahjukappi ukses


Olemas ahjud kahe, kolme ja nelja klaasiga ukses. Uksed, kus on suurem klaaside arv, kauem ja parem säilitavad soojust ahju sees ja on ohutum, sest et ukse välispool soojendab vähem.
 
-Värv
Et köögi interjöör oleks harmooniline, vali ahju sobiva esipinna värviga. Populaarsemaks esipinna materjaliks on roostekindel teras, aga olemas ka valget, musta ja teiste värvidega esipinnad.
 
-Energiaklass
Sõltuvalt energiaklassist jagunevad ahjukappid klassideks A kuni G. Ahjud klassiga A+++ on kõige säästlikumad, kõige kõrgem energiakulu on klassil G. Pööra tähelepanu maksimaalse ühendusvõimsusele, mille tähistuseks on kW ja mis näitab kõrgeima elektrilevi võimsust, millega on võimalik ühendada ahjukappi.
 
-Juhendamise tüüp

                                             


Saadaval ahjud mehaanilise, elektroonse ja puutetundliku juhendamisega. Mehaaniline juhtimine lubab reguleerida ahjukappi tööd lülitidega, elektrooniline - nuppudega ja puutetundlik - puudutustega. Saadaval ka kombinatsioon mitu tüüpist, tihti selleks on elektroonse ja lülititega juhenduse ühendus.
 
-Displei
Displeil on nähtav informatsioon, mis on vajalik toiduvalmistamise protsessi jälgimiseks, näiteks aeg mis on läinud, temperatuur, režiim. Olemas ahjukappid LCD, LED, TFT displeidega.
 
-Töörežiim
Ahjud pakkuvad erinevaid režiime roogade ja toiduainete valmistamiseks. Igas ahjukappis on keskmiselt 8 töörežiimi, aga on võimalik valida ka väiksema või suurema režiimi arvuga. Olemas sellised režiimid: soojendus ülevalt, soojendus alt, kahepoolne soojendus, grill jne.
 
-Grill
Kui sulle meeldib toit, mis on valmistatud lõkke peal, siis kindalsti vali ahjukapp grilliga. Gaasgrillid on säästlikum kui elektergrillid.
 



Ventilaator, mis suunab kuuma õhku ühtlaselt ahjus. Toiduained, mis on valmistatud konvektsiooni režiimis, kaotavad vähem tervislikke omadusi.
 
-Termoandur
Seade, mis muudab kokandust lihtsamaks ja informeerib temperatuurist ja roa valmidusest.
 
-Taimer
Funktsioon, mis muudab kokandust lihtsamaks, sest et lubab panda paika rooga valmiduseks vajaliku aja ja teavitada heli- või valgussisgnaaliga, kui aeg on läbi.
 
-Juhtimise blokeerimine
Funktsioon, mis kaitseb Sinu last, sest et ei luba kogemata panda ahju tööle või muuta režiimi.
 
Võrdle ja küsi!
Praeahju valides kasuta 1a.ee võimalust võrrelda erinevate tootjate mudeleid erinevate parameetride järgi ja ära unusta, et on võimalus küsida nõu meie spetsialistide käest 1a.ee online klienditoe kaudu!